joi, 30 septembrie 2010

Halmyris, Mănăstirea 3 D

Siteul Lăcaşuri Ortodoxe (autointitulat "Agenţie de ştiri religioase şi servicii informaţionale") duce o campanie de strângere de fonduri pentru construirea unei mănăstiri, cu mijloacele cu care de obicei sunt promovate proiectele imobiliare. "Sponsorii" au la îndemână pe site un proiect 3D, cu ajutorul cărora se pot plimba virtual prin biserică, pot să vadă exact ce porţiune a bisericii se construieşte cu banii lor. Bonus: numele fiecărui sponsor va fi scris, sigilat şi zidit sub Sfânta Masă a altarului.

"Trebuie să ieşim din spaţiul virtual, acum, în cel real! Vă chemăm, împreună, pentru casa sfinţilor!
Poţi participa cu 6m dintr-o bară de fier PC - aprox 23 lei (cu oricare altă sumă sau chiar direct cu materiale)
Iar numele tău va fi scris şi sigilat în masa Sfântului Altar!
În acest scop, Lăcaşuri Ortodoxe a realizat un proiect virtual 3D şi video, fiind configurată Mânăstirea Halmyris aşa cum arată aceasta în prezent, urmând ca fiecare donator să fie trecut pe construcţia virtuală (fără să fie şters vreodată de pe paginile Lăcaşuri Ortodoxe sau de pe site-ul sau arhiva evidenţelor ctitorilor Mănăstirii Halmyris), indiferent de suma pe care a dăruit-o, asigurând o transparenţă totală a sumelor depuse şi a faptului că banii au ajuns exact acolo unde doreşte ctitorul (acesta îşi poate alege şi poziţia stâlpului pentru care donează - aceştia vor avea un cod anume), INTEGRAL.

În plus, fiecare ctitor va primi o variantă printată a unui certificat de ctitor care atestă participarea acestuia la lucrările de la Halmyris, până când se va ajunge la finalul lucrărilor sau măcar la îndeplinirea unei etape importante. Pe măsura realizării construcţiei, inginerii de pe partea de tehnic şi proiectare (şi virtuală) Lăcaşuri Ortodoxe vor ridica şi construcţia virtuală, conform stadiului la care ea se va afla în spaţiul real. Prin urmare, vom vedea cu toţii cum vom ridica întreaga construcţie...".

La Halmyiris (Dunavăţ, judeţul Tulcea) au fost descoperite, în urmă cu aproape 10 ani, moaştele Sfinţilor Epictet şi Astion, moaşte care au trecut printr-o serie de întâmplări tragi-comice, până să fie puse în valoare de Arhiepiscopia Tomisului. Despre moaştele ascunse sub pat şi comando-ul SRI pentru recuperera sfinţilor din valizele protestanţilor americani puteţi citi la http://www.dezvaluiri.ro/ancheta/73583-profesorul-zahariade-demasca-grupurile-de-interese-din-arheologie.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu